Overblijven is ontspannend én sociale vaardigheden opdoenBij het overblijven op school eten de kinderen samen met hun vriendjes van school een meegebrachte lunch. Zo leren kinderen elkaars eetgewoonten kennen, vaak uit verschillende culturen, én te respecteren. Natuurlijk stimuleren wij gezond eten en drinken, zodat snoep iets feestelijks blijft voor af ten toe.

Sociale vaardigheden
Na het eten en drinken is er tijd om te spelen. In het spel kunnen kinderen zichzelf ontplooien bij muzikale, sportieve of creatieve activiteiten die onze Overblijfmedewerkers op de school organiseren. Samenwerken, leren van elkaar, anderen helpen: het gaat bij de overblijf allemaal spelenderwijs. En ontstaat er een ruzietje? Dan helpt een Overblijfmedewerker je om er samen uit te komen. Zo leren kinderen ongemerkt hoe ze met conflicten om kunnen gaan en zelf kunnen oplossen.

Bewegen
"Kinderen willen alleen maar gamen of TV kijken." Dat horen we vaak. Tijdens het overblijven op school leren kinderen juist dat écht' spelen hartstikke leuk is. Ze maken kennis met nieuwe spelletjes, uitdagend spelmateriaal en leuke activiteiten. Aangeboden door onze eigen Overblijfmedewerkers of soms door externe professionele aanbieders in de buurt. Zo komen de kinderen vanzelf aan hun beweging!

Ontspannen én wijzer worden
Is overblijven dan ook leren?
Tijdens de pauze moeten kinderen niets en kunnen zich ontspannen en doen waar ze zin in hebben. Alles draait erom dat de kinderen lekker tot zichzelf kunnen komen. 
Tegelijkertijd leren ze van alles.

En dat is het mooie van overblijven op school.

Spelletjes tijdens de overblijf

Ander nieuws