Wat wij doen

De tijd waarin kinderen op school overblijven is een waardevol onderdeel van de schooldag. Wij verzorgen de tussenschoolse opvang op basisscholen met alle soorten schoolroosters. Dit doen we met enthousiaste vrijwilligers, in combinatie met professionele coördinatoren.

In overleg met de school wordt bepaald welke taken we tijdens de overblijf op ons nemen. Dit kunnen ook alleen enkele ondersteunende taken zijn met betrekking tot de overblijf, naast de dagelijkse opvang van de kinderen. Dit zijn bijvoorbeeld de werving van Overblijfmedewerkers, het opleiden van medewerkers, de (financiële) administratie en de communicatie met de ouders.

De dagelijkse organisatie van de overblijf

Tijdens de tussenschoolse opvang leggen wij (deels) de verantwoordelijkheid bij de kinderen zelf. Wat heb jij nodig om weer op te laden voor het middagprogramma op school? Dit kan lekker buitenspelen zijn, maar ook binnen even rustig een boekje lezen.

Elke week organiseren we extra activiteiten, zoals spelletjes en sporten op het schoolplein. Binnen kunnen de kinderen lekker knutselen, tekenen of zich laten voorlezen.

Op elke locatie is een professionele coördinator aanwezig die verantwoordelijk is voor de aansturing en begeleiding van de overblijfkrachten. Ook onderhoudt de coördinator het contact met de school en bewaakt hij of zij de kwaliteit van de tussenschoolse opvang.

Plaatje bij Wat wij doen
Overblijf-coördinator in gesprek met kind

Enquête:

Elk jaar nemen we een enquête af onder ouders. Zo kunnen we nog beter inspelen op vragen, klachten en veranderingen. Wat gaat goed, maar vooral: wat kan beter? Ook krijgen we terugkoppeling van de kinderen die gebruik maken van de overblijf. We ontvangen zo waardevolle informatie en creatieve tips om het overblijven op school nog leuker te maken. In onze laatste enquête gaven ouders ons gemiddeld een 7,8!

Meer te weten komen over onze organisatie?

Klik op de informatieknop om naar de Over ons-pagina te gaan.


Communicatie

Via MijnKinderstralen kunnen ouders op elk moment terecht voor nieuws, activiteiten en informatie. Ook kunnen zij hier eenvoudig de opvangdagen wijzigen, stopzetten en ons rechtstreeks berichten sturen. Daarnaast sturen we maandelijks een nieuwsbrief en hebben we een handige app waar ouders dagelijks hun kinderen voor de overblijf kunnen aan- en afmelden (vóór 09:30 uur)

Administratieve taken

De zorg rondom facturering aan ouder(s), scholing en betaling aan Overblijfmedewerkers nemen wij graag uit handen. We doen dit op een inzichtelijk manier. Alle factuur- of betalingsspecificaties zijn in te zien via MijnKinderstralen van de ouder of Overblijfmedewerker.

Vader met mobiele telefoon

Opleiden

Via onze Overblijfacademie trainen wij zelf onze medewerkers en geven ze pedagogische handvatten mee. Dit geeft hen niet alleen meer zelfvertrouwen en plezier, maar ook meer inzicht in een juiste handelswijze. En dat zorgt voor een vertrouwde omgeving en rust in school.

Werving Overblijf­medewerkers

Basisscholen hebben vaak moeite met de werving van Overblijfmedewerkers voor de tussenschoolse opvang. Wij hebben ons gespecialiseerd in de werving en selectie van Overblijfmedewerkers. We zoeken vrijwilligers uit de buurt of woonplaats van de school. Dit doen we met online en offline advertenties in lokale en sociale media, via een uitgedacht en effectief stroomdiagram. Hiermee hebben een groot bereik en weten we de doelgroep (en zij ons) goed te vinden.


Hoe is het met uw tso gesteld?

We hebben een whitepaper opgesteld waarmee directies en besturen de kwaliteit van hun tussenschoolse opvang (tso) kunnen evalueren, waarborgen of verbeteren. We geven tips en methoden om de competenties van Overblijfmedewerkers te verbeteren en hierdoor de tso te optimaliseren.

"Wij worden als school ontzorgd en daar zijn wij natuurlijk enorm bij gebaat"
Paul Verjans
(Directeur BS Sterrenrijk, Geleen)


Blogs: