Inloggen vanuit de infomails vereenvoudigdBij de meest recente infomail hebben we een nieuwe functie toegevoegd, bedoeld om het u nog makkelijker te maken op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt tijdens en rondom de overblijf; Automatisch inloggen vanuit de infomails.

Wat is Automatisch inloggen?
Automatisch inloggen is inloggen door te klikken op een link in de email, zonder dat u een gebruikersnaam of een wachtwoord hoeft in te voeren. U krijgt op deze manier eenvoudig toegang tot uw MijnKinderstralen omgeving.

Hoe werkt Automatisch inloggen?
Bij het verzenden van een email aan een ouder, genereert onze software een unieke link. Wanneer de ouder klikt op deze link, zoekt de software de bijbehorende ouder op in de database, logt hem of haar in en opent de bedoelde pagina in de webbrowser.

Is automatisch inloggen wel veilig?
Automatisch inloggen werkt met een unieke link, welke slechts 7 dagen geldig is. De code in deze unieke link bestaat uit 10 karakters en wordt opgebouwd uit cijfers, hoofd- en kleine letters. Het aantal mogelijke tekens is dus 62 (10 + 26 + 26), waardoor het aantal unieke mogelijkheden op 62 tot de macht 10 komt, oftewel 839 biljard (= 1 met 15 nullen!). Onmogelijk om te raden en dus absoluut veilig.

Wel zo makkelijk, wel zo veilig dus?
De unieke link geeft direct toegang tot uw account, dus voorzichtigheid is geboden. Het principe is vergelijkbaar met de wachtwoord-vergeten functie zoals eigenlijk elk web portal of webwinkel die biedt; wanneer iemand die link in handen krijgt, heeft hij of zij ook toegang tot uw gegevens.

Gemakkelijk is het zeker. U klikt vanuit de infomail direct door naar MijnKinderstralen, waar u het laatste nieuws, de geplande activiteiten en nieuwste foto’s en video’s in de overblijf-albums kunt bekijken.

 Zo bent u dus altijd op de hoogte van alles rondom de overblijf van uw kind of kinderen.Ander nieuws