Overblijfacademie

Overblijfacademie

De Overblijfacademie is een scholingsinstituut met praktijkgerichte tso-cursussen voor overblijf-professionals. De academie is door onze eigen stichting ontwikkeld en valt onder de paraplu van Kinderstralen.

Via de Overblijfacademie volgen Overblijfmedewerkers praktische workshops en cursussen, speciaal gericht op het verbeteren van het pedagogisch handelen tijdens het overblijven op school. De tso-cursussen kunnen worden gegeven in groepsvorm, maar uiteraard steeds meer via E-learning. De verschillende tso-cursussen zijn ook beschikbaar voor scholen waar Kinderstralen de overblijf niet verzorgt.

Cartoon van leerlingen van de Overblijfacademie

Welke TSO-cursus?

De academie heeft een slimme quickscan ontwikkeld die bepaald welke tso-cursus het beste gevolgd kan worden. Deze vragenlijst is gebaseerd op maar liefst twaalf competenties waar Overblijfmedewerkers en coördinatoren in meer of mindere mate over moeten beschikken. Dit maak inzichtelijk welke tso-cursus helpt om het pedagogisch handelen van uw overblijfteam te verbeteren.

Klik hier om naar de Quickscan te gaan.

Coaching

Coördinatoren en Overblijfmedewerkers kunnen bij de Overblijfacademie terecht voor coaching en ondersteuning bij of tijdens de uitvoering van de overblijf. Het is mogelijk om losse coachsessies in te kopen of te kiezen voor een op maat gemaakt leertraject.

logo Overblijfacademie logo Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Overblijfacademie is geaudit en geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

"De cursus TSO Basistraining is een volwaardige cursus die Overblijfmedewerkers vertrouwd maakt met de belangrijkste pedagogische principes. Er was veel aandacht voor de behoeften van de groep".

Anneke van de Pol
(Directeur Kindcentrum De Rank, Heerjansdam)