Overblijfacademie

Overblijfacademie

De Overblijfacademie is een opleidingsinstituut dat is bedoeld voor overblijfprofessionals uit heel Nederland. De academie is door onze eigen stichting ontwikkeld en valt onder de paraplu van Kinderstralen.

Op de Overblijfacademie volgen Overblijfmedewerkers praktische workshops en cursussen, speciaal gericht op het pedagogisch handelen tijdens het overblijven. De lessen kunnen worden gegeven in groepsvorm, maar uiteraard steeds meer via E-learning. De verschillende cursussen zijn ook beschikbaar voor scholen waar we de overblijf niet verzorgen.

Cartoon van leerlingen van de Overblijfacademie

Quickscan

We hebben aan de hand van onze ervaringen op de academie een slimme Quickscan ontwikkeld. Deze vragenlijst is gebaseerd op twaalf competenties waar Overblijfmedewerkers en coördinatoren in meer of mindere mate over moeten beschikken. Dit maak inzichtelijk welke cursus mogelijk kan helpen om uw tso te verbeteren.

Klik hier om naar de Quickscan te gaan.

Coaching

Coördinatoren en Overblijfmedewerkers kunnen bij de Overblijfacademie terecht voor coaching en ondersteuning bij of tijdens de uitvoering van de overblijf. Het is mogelijk om losse coachsessies in te kopen of te kiezen voor een op maat gemaakt leertraject.

logo Overblijfacademie logo Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Overblijfacademie is geaudit en geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Vragen of meer info?

Bel 030 - 244 05 55 of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op.

"De cursus TSO Basistraining is een volwaardige cursus die overblijfmedewerkers vertrouwd maakt met de belangrijkste pedagogische principes. Er was veel aandacht voor de behoeften van de groep".

Anneke van de Pol
(Directeur Kindcentrum De Rank, Heerjansdam)