Je baan combineren met het werk als Overblijf­medewerker?

Heb je een baan, maar toch tijd over om rond lunchtijd iets erbij te doen? Denk dan eens aan Overblijfmedewerker! Kijk hoe Joan croupier is én Overblijfmedewerker bij Kinderstralen.

Bij ons ben je ook met 60+ welkom.

Zijn je eigen kinderen al lang van school, maar vind je het toch nog leuk om iets te betekenen voor kinderen tussen 4 en 12 jaar? Word dan net als Michèle ook Overblijfmedewerker op een school bij jou in de buurt.

Vind je het leuk om met kinderen te werken?

Als jij het leuk vindt om met kinderen te werken in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar en voel je je jeugdig en energiek (21-71 jaar), dan is het echt iets voor jou om als Overblijfmedewerker aan de slag te gaan.

Je krijgt veel waardering van de kinderen.

Na enige tijd herkennen de kinderen je als Overblijfmedewerker. Via hen krijg je enorm veel waardering en hebben jullie samen een heel gezellige lunchpauze. Daar doe je het toch gewoon voor?

Ben je één dag per week tussen de middag beschikbaar

De pauze van de kinderen is meestal van 12:00 – 13:00 uur. Voor- en achteraf help je mee aan de organisatie van de overblijf. Bel of mail gerust voor meer informatie.

Ontvang een vergoeding tot €40,00 per week.

Voor het begeleiden van kinderen als Overblijfmedewerker ontvang je een vrijwilligersvergoeding. De vergoeding kan oplopen tot €40,00 per week.

Wij zorgen voor een deskundige begeleiding.

Je start samen met een ervaren Overblijfmedewerker die je wegwijs maakt. Je kunt direct één van de gratis e-learning cursussen volgen via de Overblijfacademie en natuurlijk is er een Coördinator die je dagelijks ondersteunt.

Is er een basisschool in mijn buurt?

Kinderstralen is de grootste overblijf organisatie in Nederland en verzorgt op veel basisscholen de tussenschoolse opvang (het overblijven). Klik op 'Zoek in jouw buurt' en zoek een school in jouw buurt.

Wil je Overblijf­medewerker worden ?

Meld je aan als Overblijfmedewerker voor een school bij jou in de buurt en vul onderstaande gegevens in.
Dan neemt de coördinator van de school binnen twee of drie werkdagen telefonisch contact met je op. In dat telefoongesprek bepaal jij nog steeds zelf (en ook wij) of je écht als Overblijfmedewerker aan de slag wilt gaan.

Je kunt dus vrijblijvend onderstaande gegevens invullen.


Veelgestelde vragen

Met de keuzehulp van het UWV kun je bekijken of het vrijwilligerswerk bij Kinderstralen gevolgen heeft voor de hoogte van je WW-uitkering. Klik hier om naar de UWV-keuzehulp te gaan.
Twijfel je nog? Informeer dan bij jouw contactpersoon van je uitkerende instantie.
Op de dagen dat jij als Overblijfmedewerker meedraait, blijven jouw kinderen gratis over (dit geldt niet voor alle scholen, informeer bij jouw basisschool). Ook als je twee of meer kinderen op school hebt. Voor de andere dagen betaal je het tarief dat voor alle kinderen geldt.
Ben je tussen de 21 en ca. 71 jaar en voel je je jeugdig en energiek, dan kun je Overblijfmedewerker worden. Vul het formulier in en er wordt binnen 2 dagen contact met je opgenomen.
Tijdens het overblijven is telefoneren, WhatsAppen, Facebook enzovoort niet toegestaan. Je wordt geacht actief met de kinderen bezig te zijn om ervoor te zorgen dat vooral de kinderen een leuke pauze hebben.
Je vergoeding wordt rond de 5e van de maand uitbetaald over de afgelopen maand. Je krijg een e-mail vlak voordat jouw vergoeding wordt uitbetaald. Of de juiste dagen zijn uitbetaald kun je zelf controleren via je persoonlijke login op MijnKinderstralen.
Omdat wij (en de kinderen) op jou rekenen, vragen we je om enige tijd van tevoren aan te geven wanneer je wilt stoppen. Op deze manier kunnen we voor vervanging zorgen. Als je wilt stoppen, geef je dit aan bij je eigen Coördinator.
Wij hebben speciaal voor al onze Overblijfmedewerkers een WA-verzekering afgesloten.
Na het eten en drinken kunnen de kinderen leuke activiteiten doen. Sport, spel, creatief, muziek. Meedoen mag, maar is nooit verplicht. Ben je zelf creatief, muzikaal of wil je iets sportiefs met de kinderen organiseren? Graag! Stem het even af met je eigen Coördinator en vergeet vooral niet een paar leuke foto's te nemen en die te plaatsen op MijnKinderstralen zodat ouder(s) kunnen meegenieten!
Dit is een officieel document dat aangeeft of je mag werken met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Dit document kunt je eenvoudig digitaal aanvragen via VOG-Aanvraag.nl, of bij de gemeente waar je woont. Dit officieel document is bij ons verplicht, maar krijg je door ons vergoed. Als je als vrijwillig Overblijfmedewerker bij ons aan de slag gaat, krijg je hier de benodigde informatie over.