Lunchen op maat, mét leuke lunchtrommel tips!Lunchen op maat
Ieder kind heeft zijn eigen lunch mee naar school. Afhankelijk van wat gebruikelijk is thuis, varieert dit van een simpel boterhammetje, tot een rijk gevuld ‘overlevingspakket’. De Overblijfmedewerkers van Kinderstralen zorgen ervoor dat het overgebleven eten en drinken weer mee naar huis gaat na de lunch. Zo hebben ouders inzicht in wat de kinderen hebben gegeten en gedronken. Merken onze medewerkers dat een kind opvallend minder heeft gegeten of juist dat het na het eten nog trek had, dan laten ze dit weten op een briefje in de broodtrommel. Zo zorgen we samen voor een passende lunch voor ieder kind. 

Speciale wensen bij allergie, geloofsovertuiging en medicatie 
Wanneer kinderen een voedselallergie of -intolerantie hebben, willen we dit graag weten. Ook wanneer de kinderen hun eigen eten en drinken mee hebben, kan het toch gebeuren dat ze eens iets van een ander kindje proeven, bijvoorbeeld. Ouders kunnen dit aangeven in het afgesloten gedeelte van het Kinderstralen ouderportaal (MijnKinderstralen.nl). Ook wanneer er een speciaal dieet is, wanneer rekening gehouden moet worden met een geloofsovertuiging en wanneer een kind medicijnen gebruikt, is het belangrijk dat we dit weten. 

Maar wat eten we dan?
De lunchtrommel is aan verandering onderhevig. Ja, echt! Op Instagram en Pinterest vind je talloze voorbeelden van Bentoboxen, Tiffins en andere creatieve lunchoplossingen. Maar het kan ook eenvoudiger. Daarom delen we deze lunchtips met je. Voor als je even blanco bent qua inspiratie. 

Hier alvast een goed startpunt: 

Presentatie is dé sleutel!
Het oog wil ook wat en dat is bij kinderen al helemáál het geval. Daarom scoren vrolijk gekleurde lunchtrommels met favoriete tekenfilmhelden altijd heel hoog. Maar het gaat natuurlijk ook om wat er ín die trommel zit. Je kunt je helemaal uitleven in de presentatie met gele paprika, rode tomaat, groene komkommer en oranje snackworteltjes. Bijna te mooi om mee te geven.

Nog meer ‘stylingtips’:

- Verras eens met een gekleurd servetje gewikkeld om een boterham of op de bodem van de trommel

- Snijd de boterhammen schuin door in een ‘sandwich’ vorm of steek de gesmeerde boterhammen uit met een koekjessteker
  Een hartje of een sterretje doet het altijd goed

- Steek een vrolijke prikker of vlaggetje in het brood

- Kan je kind al lezen? Dan is een grappig mopje of een lief berichtje geschreven op een briefje van bakpapier een leuke verrassing

- Varieer met het brood
  Natuurlijk het liefst volkoren of bruinbrood. Maar geef ook eens een volkoren of bruin pistoletje mee, een bagel of een kadetje.
  En krentenbolletjes doen het vaak ook goed. 

- Varieer met het beleg
  Altijd hetzelfde op je brood is natuurlijk niet zo spannend. Maar opeens kokosbrood mee of een lekkere groentespread is een aangename verrassing.
  Tenzij je een kind hebt dat niet van verrassingen houdt. Dan doen kaas en pindakaas het ook goed. 

- Met stiften of stickers is fruit zo omgetoverd in een aantrekkelijke traktatie.
  Teken wel alleen op de delen die je kind nog moet pellen of die het niet hoeft te eten. 

Misschien vindt u dit overdreven, maar het kan ook inspirerend werken. In de heat of the moment aan de ontbijttafel moet die broodtrommel natuurlijk gewoon gevuld worden. Maar af en toe een extraatje, zal zeker gewaardeerd worden door je kind!  


Ander nieuws