Verlenging lockdown: open alleen als het veilig en verantwoord isHet kabinet verlengt de lockdown met drie weken, maar basisscholen mogen misschien al eerder, namelijk op 25 januari, hun deuren openen.  Dit hangt af van het RIVM-onderzoek naar de Britse variant van het coronavirus en de gevolgen daarvan voor kinderen. De PO-Raad vindt het belangrijk dat basisscholen hun deuren zo snel mogelijk weer kunnen openen, mits dat veilig en verantwoord kan voor leerlingen en onderwijspersoneel.

PO-Raad voorzitter Rinda den Besten: ,,De huidige situatie is niet goed voor leerlingen en daarom is het belangrijk dat zij weer naar school kunnen. Zodat zij op school onderwijs kunnen volgen van hun juf of meester en weer kunnen spelen met andere kinderen. Veiligheid staat voorop: daarom wachten we op de uitkomsten van het onderzoek naar de Britse mutatie. Als het verantwoord is, gaat het po graag weer volledig open zoals voor de kerstvakantie.’’

Mogelijk komt er aan het einde van deze week meer duidelijkheid over de Britse variant van het coronavirus en de gevolgen daarvan voor jonge kinderen. Daarnaast heeft het kabinet ons laten weten op korte termijn ook te starten met pilots corona-sneltesten voor het primair onderwijs, voor leraren en ander onderwijzend personeel.

Lees hier het hele bericht van de PO-Raad


Ander nieuws