Tussenschoolse opvang / tso


Soms is voor kinderen het overblijven op school in het begin spannend. Niet nodig vinden wij, want dankzij onze manier van werken voelt het kind zich thuis en is de tussenschoolse opvang (tso) echt een moment van ontspanning. Daarbij vinden we het belangrijk dat kinderen zich kunnen opladen, zodat ze weer helemaal 'fris' zijn als na de TSO school weer verder gaat.

De tussenschoolse opvang is voor veel ouders een noodzakelijke oplossing, omdat ze werken of omdat ophalen en wegbrengen om praktische redenen onhandig is.

Wij richten de tso op een fijne manier in, waarbij het kind centraal staat en het ook echt kan genieten van het moment vrij.

Tussenschoolse opvang is meer dan lunchen

Waarom onze TSO?

  • Kinderstralen neemt de zorg omtrent het overblijven (TSO) op school van u over.
  • Leerkrachten kunnen, na een warme overdracht, met een gerust hart van hun welverdiende pauze genieten.
  • De Overblijfmedewerkers verzorgen op een pedagogisch verantwoorde manier een leuke en gezellig overblijf voor de kinderen in de groepen waarop ze ingeroosterd zijn. Geen zorgen meer of er voldoende Overblijfmedewerkers zijn en wie op welke groep staat.
  • De verplichte scholing wordt door Kinderstralen professioneel verzorgd, ook zorgt Kinderstralen dat alle overblijfmedewerkers in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
  • De kinderen hebben een plezierige overblijf omdat er regelmatig (sportieve) activiteiten worden georganiseerd. Ze vinden het leuk op de overblijf en dat merken ook de leerkrachten als ze de kinderen weer terug in de klas krijgen. De kinderen én de leerkracht zijn opgeladen voor het middagdeel.
  • De communicatie en financiële afhandeling is transparant en toegankelijk via MijnKinderstralen.nl. Wijzigingen in de opvang kunnen eenvoudig worden doorgevoerd en aan- en afmelden van de kind(eren) kunnen ouders doen tot 9:30 uur van dezelfde dag.
  • Op deze manier wordt de overblijf een waardevol onderdeel van de lesdag en dat is precies waar wij het allemaal voor doen!
Heeft u naar aanleiding van deze pagina vragen, wilt u meer informatie of hulp bij het overstappen naar een nieuwe TSO-organisatie? Maak gebruik van onderstaande knoppen!

Wat betekent tussenschoolse opvang of tso?

Wanneer op school niet wordt gewerkt met een continurooster betekent dit dat er tussen de middag een moment ontstaat waarop ouders twee keuzes hebben. Ten eerste kunnen zij natuurlijk hun kind naar huis laten komen om te eten, waarna het kind weer teruggaat naar school voor het laatste deel van de dag. Maar lang niet alle ouders hebben de mogelijkheid om tussen de middag thuis te zijn, waardoor tussenschoolse opvang (tso) de tweede optie is.

Tussenschoolse opvang of tso is een meer officiële benaming voor het laten overblijven van kinderen op school. Dit betekent niet dat het slechts een pauze is die kinderen moeten overbruggen (school, tso, school). De tussenschoolse opvang moet in onze optiek de kinderen juist een rustmoment bieden. Daarom moet er tijdens de tso voldoende aandacht zijn voor de unieke eigenschappen van het kind, waardoor hij of zij echt kan ontspannen en zich op kan laden voor het tweede deel van de dag.

Wat doen wij tijdens de tso?

Bij Kinderstralen verzorgen wij dagelijks de tussenschoolse opvang voor meer dan 15.000 kinderen op basisscholen in 8 provincies. De Overblijfmedewerkers zorgen voor een welkom gevoel en een veilige sfeer tijdens de tso opvang, zodat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen laten overblijven. Onze medewerkers begeleiden de overblijfgroep met plezier en zorgen voor een goede, rustige overdracht naar de leerkracht. Tussenschoolse opvang is op deze manier niet een overbrugging, maar een warm nest waar kinderen graag vaker verblijven.

Veel scholen kiezen ervoor om de tussenschoolse opvang uit te besteden aan onze professionals. Natuurlijk wordt er om verschillende redenen gekozen voor onze tso overblijf. Zo vertelt de directeur van een basisschool die gebruik maakt van Kinderstralen: “Vanaf moment één was er rust.” De ervaringen met onze manier van werken tijdens de tussenschoolse opvang laten zien waarom scholen kiezen voor de TSO van Kinderstralen."Kinderstralen is duurder dan onze vorige TSO aanbieder maar ik kan als MR voorzitter dit ook verantwoorden naar mijn ouders omdat de kwaliteit van de TSO beter is! "
voorzitter MR
(van een school in Zuid-Holland)


Pauzemodellen

Onze opvang kan ingezet worden bij verschillende pauze modellen. U leest meer over de verschillende modellen op deze pagina. Om kort te zijn maakt het niet uit of uw school nu werkt volgens het continurooster of het gelijke-dagen model; wij hebben bij elk model een oplossing.

Wat gaat mijn tussenschoolse opvang kosten?

De tussenschoolse opvang kosten zijn voor elke school weer anders. De pauzeduur, het aantal kinderen wat gebruik maakt van de overblijf maar ook het aantal pleinen of locaties zijn van invloed op ons tarief. Daarom leveren wij maatwerk, niet in de laatste plaats omdat wij er voor willen zorgen dat onze opvang altijd aansluit op de wensen van uw school. Wél geldt dat er in alle samenwerkingen één rode draad loopt.

Jonglerende kinderen tijdens de tussenschoolse opvang

Meer weten?

Hebt u interesse in de tussenschoolse opvang van Kinderstralen? Dan staan we u natuurlijk graag te woord! Om meer informatie te krijgen over onze landelijke TSO en onze manier van werken kunt u ons altijd bereiken via onderstaande knoppen: