Overblijven met plezier

Overblijven met plezier dankzij de overblijf van Kinderstralen

Vaak horen wij dat overblijven door kinderen als spannend wordt ervaren en soms horen wij zelfs van scholen dat kinderen helemaal niet naar de overblijf willen. Bijvoorbeeld omdat ze hier niet tot rust kunnen komen of zich er niet thuis voelen.

Bij Kinderstalen zorgen wij ervoor dat overblijven op school weer leuk wordt en kinderen vol nieuwe energie aan het volgende deel van de dag kunnen beginnen. Wij begrijpen dat ieder kind zo zijn unieke behoeftes heeft, en onze medewerkers in de TSO overblijf worden dan ook getraind om er voor te zorgen dat elk kind op de juiste manier begeleid wordt. Zo voelt ieder kind zich thuis, worden de scholen en leraren ontzorgd en kunnen ouders hun kind met een gerust hart naar de overblijf laat gaan.

Tussenschoolse opvang is meer dan lunchen

Waarom een kind laten overblijven?

Niet elke school is een overblijf school. Sommige scholen werken met een continurooster, terwijl andere scholen tussen de middag een pauze voor de kinderen inlassen waarin zij naar huis kunnen gaan. Voor ouders is dit vaak een lastig moment, bijvoorbeeld vanwege werk of wanneer er andere redenen zijn waardoor zij het praktisch vinden dat hun kind kan overblijven op school. De keuze is echter niet altijd eenvoudig, en zeker niet wanneer een kind de overblijf als negatief ervaart.

Toch kan overblijven ook een rustmoment bieden voor een kind. Wanneer de medewerkers bij de overblijf oog hebben voor de unieke behoeftes van het kind en hier juist op in kunnen spelen zorgt het overblijven voor minder schakelmomenten op de dag en kan het kind ook op school nieuwe energie opdoen voor het tweede schooldeel. Daarom verzorgt Kinderstralen de overblijf op een ontspannen en prettige manier voor nu al ruim 15.000 kinderen in 8 provincies.

Heeft u naar aanleiding van deze pagina vragen, wilt u meer informatie of hulp bij het overstappen naar een nieuwe TSO-organisatie? Maak gebruik van onderstaande knoppen!

De overblijf op school met Kinderstralen

De werkwijze van Kinderstralen bij de TSO overblijf heeft een positief effect dat niet alleen zijn weerslag heeft op het kind, maar ook merkbaar is voor school en ouders. Zo vertelt één van de directeuren die Kinderstralen voor het overblijven heeft ingeschakeld: “Wij worden als school ontzorgd en daar zijn we natuurlijk enorm bij gebaat.” Niet alleen ontzorgt de overblijf van Kinderstralen de school en de ouders, juist de kinderen die moeten overblijven hebben baat bij onze gespecialiseerde aanpak. Doordat wij aandacht besteden aan een veilige, ontspannen en gezellige sfeer tijdens de overblijf, krijgen de kinderen tijd en rust om weer met nieuwe energie hun tweede dagdeel te beginnen. In plaats van een noodzakelijk kwaad wordt het overblijven weer een feestje.

Meer over onze diensten te weten komen?

Wilt u meer over onze diensten te weten komen, wilt u als school van onze TSO overblijf gebruikmaken? Neem dan contact met ons op. U kunt ons eenvoudig bereiken via het contactformulier op onze website. Wij reageren dan zo snel mogelijk op uw vraag. Natuurlijk kunt u uw vragen ook telefonisch stellen via het telefoonnummer onderaan op onze website.

Tussenschoolse opvang is meer dan lunchen

Meer weten?

Hebt u interesse in de tussenschoolse opvang van Kinderstralen? Dan staan we u natuurlijk graag te woord! Om meer informatie te krijgen over onze landelijke TSO en onze manier van werken kunt u ons altijd bereiken via onderstaande knoppen: